Mejä-päivät Kuralan Kartano 21-23.7.2015

Mejä-päivät Kuralan Kartanolla Pöytyän Yläneellä 21-23.7.2015

Olimme Kauhia Kartano Inarin kanssa Yläneellä Kuralan Kartanolla treenaamassa lancashire heelerillekin hyvin sopivaa lajia metsästyskoirien jäljestäminen– MEJÄ toimintaa. Inarilla ja minulla on lajista kokemusta jonkin verran, olemme harrastaneet lajia vuosien saatossa omaksi iloksemme ja kuntoilun vuoksi. Olen harrastanut kaikkien heelereideni kanssa mejää, Lempi pitää lajista ja onkin ihan kohtuullinen jäljen ajaja. Lumi viis veisaa koko touhusta ja heittelee mielummin metsässä käpyjä ilmaan & syö mustikoita.  Inari omaa jälkikoiralta vaadittavat ominaisuudet hienosti  ja nauttii ilmiselvästi tästä lajista joten tämän lajin syövereihin paneuduimmekin siksi Inarin kanssa yhdessä. Saimme päivillä paljon uusia oppeja (siis minä) ja Inari näytti kuinka hieno ja taitava koira se onkaan. Tälläiset leirimuotoiset "lajipläjäykset" ovat hyviä paikkoja treenailla ja tavat muita lajia harrastavia. Oli kyllä jälleen antoisat päivät, päiviltä sain harraste kipinäni hehkumaan tähän lajiin, joten me olemme todennäköisesti Inarin kanssa metsässä lähitulevaisuudessa usein. Metsässä ajatukset palaavat oikeille raiteilleen ja koiran työskentelyä on upea katsella, suosittelen lämpimästi lajia myös muille :-)

 
Kuvassa historian havinaa; minä & Tuulensuun Torpan Leiskuva Lempi Lancashire heeler yhdistyksen kesäleirillä Punkalaitumella 2011
 

Kuvissa tunnelmia leiriltä, leireilyyn kuuluu tietty aina monia tärkeitä asioita mm. lajiin paneutumista, yhdessä lajitovereiden kanssa riekkumista ja sitten tärkeänä osana rauhoittumista ;-)

Lisätietoa aiheesta kennelliiton sivuilta;

Kennelliitto - Metsästyskoirien jäljestämiskoe MEJÄ
MEJÄ on lyhenne metsästyskoirien jäljestämiskokeesta. Sen tarkoituksena on selvittää koiran kyky seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Kokeessa pyritään jäljittelemään tositilannetta avoimessa - ja voittajaluokassa, sekä mittaamaan koiran taito haavoittuneen hirvieläimen jäljestyksessä. Näistä taidoista on apuja myös käytännössä. Luonnostaan koira käyttää hajuaistiaan lähes kaiken uuden tutkimiseen ja havainnointiin. Mikäpä sen parempaa kuin valjastaa tuo vaistonomainen tapa hyöty- ja harrastus-käyttöön.
 
Kennelliitto - METSÄSTYSKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOKEEN SÄÄNNÖT JA OHJEET

https://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/jaljestamiskokeet/metsastyskoirien-jaljestamiskoe-meja

Kuralan Kartanotila https://www.kuralankartanotila.fi/  paikka jossa leireilimme oli koiraystävällinen paikka ja tarjosi hyvät puitteet Mejä-harrastetoiminnalle. majoitus oli toimiva, ruoka hyvää ja metsät olivat huippu hyvät.

 

 

Löydät meidät myös instagram @kauhiakartano www.instagram.com/kauhiakartano/?hl=fi

 SUOMEN LANCASHIRE HEELER RY SITOUMUSKASVATTAJA 

 SUOMEN KOIRANKASVATTAJA RY