16.08.2015 MH-luonnekuvaus / Haukipudas Kauhia Kartano Aliisa "KUTI"

16.08. MH-luonnekuvaus / Haukipudas Kauhia Kartano Aliisa "KUTI"

Kauhia Kartano Aliisa "KUTI" kävi MH-luonnekuvauksessa 16.8.2015 Haukiputaalla, kuvaajat Arja Jauhiainen, Anne Kuivinen ja Jani Pitkänen, vastaava toimitsija Sari Karvonen. Kuti suoritti kuvauksen hyväksytysti. Alla olevasta linkistä pääset katsomaan paria videonpätkää kokeesta. ONNEA Kuti kokeen suorittamisesta ja Sandra Ronkaiselle kiitos koiran kuvaukseen viennistä. Alatunnisteessa olevat kuvat ovat kuvia kyseisestä koirasta :-)

Video kutin MH-kuvauksesta-  https://www.youtube.com/watch?v=IDShyK8Bdy8&feature=youtu.be

https://drive.google.com/folderview?id=0BwC5ENWv7fonUy15MWhDLWdiMHM&usp=sharing

Alla kaavio lancashire heelereille tehdyistä MH-luonnekuvauksista. Tummaharmaa viiva kuvassa kertoo jalostuksen tavoiteohjelman (JTO 2012-2016) ihannetuloksesta.Vaaleanharmaa viiva kertoo rodun keskiarvotuloksen, 69 koiraa on testattu  vuoden 2014 loppuun mennessä (kaavio, vuosikirja 2014 Suomen Lancashire Heeler yhdistys)

Toinen kaavio avaa Kauhia Kartano Aliisan "Kutin" MH-testin tulosta. Vaalenapunainen viiva kuvaa rodun keskiarvotulosta ja vihreä viiva Kutin tuloksen sijoittumisen kaavioon. Kutin testi kertoi hyvin koiran luonteenominaisuuksia eikä testissä tullut mitään yllätyksiä. Kuti on kontaktihaluinen jos motivaatio on kohdallaa, äänivarma, peloton oman tiensä kulkija, omanarvon tunteva ja jättää omistajansa huoletta ihmettelemään aaveita ym. ihan rauhassa, tietäen että Sandra kyllä hoitaa homman. Koira itse keskittyy ympäristön merkkailuu ym. omasta mielestään kivaan, vieheen perään ei lähde kun tietää että siihen tuo samainen Sandra voi jollakin lailla puuttua :-) Niin ihana KUTI <3

Kennelliitto - vastuullista koirankasvatusta

Mitä on MH-luonnekuvaus? MH-luonnekuvauksessa koira käy läpi kymmenen eri testiosiota, jossa kuvataan koiran 31 eri käyttäytymisreaktiota. Luonnekuvauksen aikana kaksi kuvaajaa tarkastelevat koiran luonteenominaisuuksia kuten leikkisyyttä, pelkoa, saalisviettiä ja sosiaalisuutta.

 

Löydät meidät myös instagram @kauhiakartano www.instagram.com/kauhiakartano/?hl=fi

 SUOMEN LANCASHIRE HEELER RY SITOUMUSKASVATTAJA 

 SUOMEN KOIRANKASVATTAJA RY