15.8. LUONNETESTI Helsinki / Oulunkylä Kauhia Kartano Meeri

15.8. LUONNETESTI Helsinki / Oulunkylä Kauhia Kartano Meeri LTE +116 - laukausaltis

Kauhia Kartano Meeri kävi luonnetestissa 15.8.2015 / Helsinki, Oulunkylä tuomarit; Auli Kiminki ja Pirjo Ojala-Laine

Tulos ilmensi hyvin Meerin luonnetta, Meeri on arjessa helppo ja vaivaton koira, ääniherkkä mutta onneksi esim. uudenvuoden ilotulitteet eivät rasita koiraa, ääniherkkyys ilmenee koiran "tuosta en pidä eleistä"  arjessa Meeri pääsee onneksi nopeasti tälläisten tilanteiden yli. Testissä ääniherkkyys tuli esiin niin tynnyrin kuin ammunnankin kohdalla, ääni oli se mikä paineisti koiraa eniten. Meerin luoksepäästäyys, avoimuus ihmistä kohtaan on ihailtavaa. Meeri ei tunnu edes ymmärtävän että joku voisi tehdä sille pahaa, uhkailut Meeri ottaa vastaan hännän heilutuksella ja heti kun tilanne salliin, taltuttaa "uhakilijan" loikkaamalla syllin ja pussailemalla tyypin tainnoksiin. Kuuluu kuulemma rauhanturvajoukkoihin ja viihdyttäjiin :-)

TOIMINTAKYKY kohtuullisen pieni +15

TERÄVYYS koira joka ei osaoita lainkaan terävyyttä +1

PUOLUSTUSHALU pieni +1

TAISTELUHALU kohtuullisen pieni +20

HERMORAKENNE hermostunein pyrkimyksin +35

TEMPERAMENTTI erittäin vilkas +15

KOVUUS pehmeä -16

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS hyväntahtoinen luoksepäästävä, avoin +45

LAUKAUSPELOTTOMUUS - laukausaltis

Tulos 132 pistettä - 16 LOPPUPISTEET 116

 

Kuvat; 1. Kauhia Kartano Meerin luonnetestipöytäkirja, 2. koiran om. Julia Vanhapaasto, Kauhia Kartano Meeri ja luonnetesti tuomari Auli Kiminki

Kennelliitto - vastuullista koirankasvatusta

Mitä on luonnetesti? https://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/luonnetesti Luonnetesti on koiran luonteen virallinen testaus ja siten se on ainutkertainen ja vain tietyin edellytyksin uusittavissa.Se ei ole koe eikä kilpailu. Vaikka lopputulos on pisteytetty, on tärkeämpää katsoa lomakkeesta se, mitä koirasta kerrotaan. Testin loppupistemäärä on merkitsevä vain, jos testi on rodulle valionarvon edellytys tai jos se on vähemmän kuin +75 pistettä, jolloin testin saa uusia. Seurakoiralle on tärkeää, että koira on tasapainoinen ominaisuuksiltaan. Tasapainoinen, pienellä määrällä kaikkia ominaisuuksia varustettu seurakoira on iloinen ystävä, joka turvaa mielellään laumaansa ja viihtyy sen parissa. Harrastuskoiralta voidaan kuitenkin odottaa enemmän luonteen vahvuutta ja silloin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvät hermot, toimintakyky ja tasapainossa oleva vilkkausaste eli temperamentti.

 

Löydät meidät myös instagram @kauhiakartano www.instagram.com/kauhiakartano/?hl=fi

 SUOMEN LANCASHIRE HEELER RY SITOUMUSKASVATTAJA 

 SUOMEN KOIRANKASVATTAJA RY